Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Mesec knjige u Narodnom muzeju

Tokom narednih mesec dana bićete u prilici da se upoznate sa tri najnovija izdanja Narodnog muzeja u Beogradu, ali i sa monografijom Stevan Aleksić koja je izašla u izdanju Spomen-zbirke Pavle Beljanski i Matice srpske.

 


10. maja 2009. godine se navršilo 165 godina od osnivanja Narodnog muzeja u Beogradu i tom prilikom je u Muzeju Vuka i Dositeja otvorena izložba Iduć uči u vekove gleda. Kako se obeležavanje jubileja naše institucije nastavlja nizom raznovrsnih aktivnosti ovom prilikom želimo da vas informišemo o promocijama izdanja koje će u okviru Meseca knjige biti upriličene u atrijumu Muzeja. Tokom narednih mesec dana bićete u prilici da se upoznate sa tri najnovija izdanja naše institucije ali i sa monografijom Stevan Aleksić koja je izašla u izdanju Spomen-zbirke Pavle Beljanski i Matice srpske. Nakon kratke pauze praksa promovisanja naših izdanja biće nastavljena i tokom septembra meseca kada će svim zainteresovanima biti pružena prilika da se upoznaju sa dve monografije iz naše edicije Muzejske godine – monografijom posvećenoj Muzeju kneza Pavla i monografijom posvećenoj pregaocu srpske kulture Lazaru Trifunoviću. 

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da narednih nedelja, utorkom u 13 časova, posetite Narodni muzej i  prisustvujete promocijama izdanja koja će nam svima omogućiti da se upoznamo sa najnovijim dostignućima u arheologiji, numizmatici, istoriji umetnosti, konzervaciji i restauraciji kulturnih dobara.




PROMOCIJE




23. JUN 2009, 13 ČASOVA

AKTA PETE MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O ĆILIBARU

urednici A. Palavestra, K. Bek, Dž. Tod

Izdanje Narodnog muzeja u Beogradu




30. JUN 2009, 13 ČASOVA

STEVAN ALEKSIĆ

Autor Jasna Jovanov

Izdanje Spomen-zbirke Pavle Beljanski i Matice srpske, Novi Sad




7. JUL 2009, 13 ČASOVA

NUMIZMATIČAR

Izdanje Narodnog muzeja u Beogradu




14. JUL 2009, 13 ČASOVA

DIJANA 12

Izdanje Narodnog muzeja u Beogradu


Portfolio Narodni muzej u Beogradu


 


Datum objavljivanja: 18.06.2009.