Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Marko Savić: I photo NY

U ponedeljak, 18. jula, u 19 časova biće otvorena izložba fotografija „I photo NY“ fotografa Marka Savića u galeriji Grafičkog kolektiva u Beogradu.


 


Izložba predstavlja svojevrsnu ličnu retrospektivu na boravak ovog umetnika u Njujorku, gradu koji je bio prva prestonica Sjedinjenih Američkih Država u istoriji ove zemlje. Marko je tamo boravio ovog proleća kada je napravio zadivljujući set fotografija koje dostavlja na uvid javnosti.



Organizatori izložbe upućuju pažnju na činjenicu da se u fotografijama ovog mladog umetnika prepoznaje autorstvo i originalnost u istraživanju različitih medijskih prostora, a posebno grafičkog dizajna. Fotografije su deo njegovog diplomskog rada na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a predstavljene kroz izložbu moći će da se vide od ponedeljka, pa sve do 30. jula. Iako su mnoge slike i scene iz Njujorka prepoznatljive široj javnosti, ovaj umetnik je odlučio da na svojim slikama prikaže nesvakidašnje motive kojima prevazilazi šablon putopisne fotografije i dobrom kompozicijom zapanjuje svako znatiželjno oko.



Galerija Grafičkog kolektiva otvorena je svakim radnim danom 11-20h, subotom od 10-16h, dok nedeljom ne radi.


 



Datum objavljivanja: 15.07.2011.