Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Marko Crnobrnja / Drvena pedagogija

U utorak, 7. septembra u 20 časova u Gradskoj galeriji Požega, otvara se samostalna izložba skulptura autora Marka Crnobrnje, pod nazivom, "Drvena pedagogija". Izložba traje do 24. septembra.

 


Edukativnom skulpturom se bavim od kako sam postao otac. Uporedo sa decom rasla je i moja briga. Shvatio sam da treba napraviti razliku između zabrinutosti i brižnosti. Skulptura je tada dobila jednog zabrinutog vajara, a moja deca jednog brižnog roditelja. Ovakvom kombinatorikom sam im stavio do znanja da tata poznaje njihovu znatiželju, njihove strahove, njihovu želju za eksperimentom kada su sami. Objavljujući im te prizore diskretno im poručujem da smo deo istog tima. Komunikacija kroz slike i znake prisutne u skulpturama je suprotna verbalnoj komunikaciji, brza je, direktnijija, proizvodi talas radosti mešu nama, što mi daje utisak da delujem. (Marko Crnobrnja)


 


Marko Crnobrnja rođen je u Obrenovcu 1978. godine. Srednju Školu umetnickih zanatata završio je u Šapcu, na odseku za duborez. Diplomirao je vajarstvo 2005. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mrđana Bajića. Clan je ULUS-a od 2005.godine. Do sad izlagao veći broj puta samostalno i grupno u zemlji i inostranstvu. Stalna postavka u Pedagoškom muzeju u Beogradu; Scenografija za pozorišnu predstavu "Moleri" , Familija teatra; Radionica uokviru dečijeg centra VRT; Dizajn nameštaja i upotrebnih predmeta, "štap&kanap".


 


Datum objavljivanja: 05.09.2010.