Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Marija Ančić & Branka Nađ: Oksimoron

U sredu 11. maja u 19.30 u Galeriji SKC-a, Kralja Milana 48, ozvara se izložba fotografija autorki Marije Ančić i Branke Nađ, pod nazivom , "Oksimoron". Izložbu otvara Ivana Peters Negativ.


 


"OKSIMORON"

metafizicki realizam i apstraktni ekspresionizam kao jedinstvena stilska celina



Destrukcija i jedinstvo forme su jedinstven proces. Svaka realnost ima dva aspekta, jedan opštepoznati koji opažamo gotovo uvek, i drugi spektralni ili metafizički,  koji vide samo retki pojedinci u trenucima inspiracije ili  magijskog procesa stvaralačkog čina.   Realnost je nekomunikativna, ona ništa ne predstavlja i ništa ne izražava. Najvažniji su sam čin i materija, gola egzistencija akcije koja odbacuje formu u korist umetnika i stvarnosti u njemu, predstavljajući energiju i emocije. Povezavši realizam i apstrakciju, metafizičku atmosferu i ekspresivnost  nastala je izložba fotografija "Oksimoron" - misao koja sadrži  protivurečnosti vezane u jedan pojam neraskidivom likovnom formom.

Nataša Brkić, akademski slikar



Marija Aničić je rođena 30. 4. 1975. u Beogradu. Završila Školu za dizajn-odsek grafika i Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek zidno slikarstvo u klasi prof. Gradimira Petrovića. Učestvovala je na više kolektivnih izložbi fotografije, Ex-librisa i grafičkog dizajna. 2004. dobila pohvalu žirija na međunarodnom konkursu Ex-librisa na temu Sport. Radi 8 godina kao umetnički, modni i reklamni fotograf i grafički dizajner.



Profesionalni fotografski studio, Dubljanska 7.



Branka Nađ je rođena 7. 2. 1975. u Beogradu. Završila Školu za dizajn-odsek grafika i Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek scenografija, u klasi profesora Žaka Kukića. 2003. imala samostalnu izložbu fotografija u galeriji 19. stepenika - Doma omladine u Beogradu. 2007. učestvovala na kolektivnoj izložbi grupe Horkestar u Domu kulture studentski grad. Bavi se fotografijom i ikonopisanjem.



www.oksimoronfoto.com


 



Datum objavljivanja: 06.05.2011.