Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Mali format 2011.

Od 18 -28 oktobra u galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40, održava se tradiciona lna izložba slikarsko - grafičke sekcije ULUPUDS-a, "Mali format 2011".

 


Izložba slikarsko-grafičke sekcije ULUPUDS-a Mali format održava se od 2007 godine u preko trideset gradova Srbije. Na početku je bila ideja da i publika van Beograda vidi najnoviju godišnju produkciju članova SG-s. Za ove tri godine Mali format se pretvorio u jednu reprezentativnu, edukativnu reviju , koju obavezno vide svi đaci i studenti u pojedinom gradu. Veoma je važno naglasiti reakciju publike na pojedine radove i tehnike koje prvi put vidi uživo. U sledećoj godini ideja bi bila da se u svakom gradu održi po jedna radionica na kojoj bi autori stvarali radove uz prisustvo i pomoć publike.


Važno je i pitanje kako na jednom mestu egzistiraju u potpuno različitim postavkama dela slika, grafika, ilustracija, mozaik, karikatura, strip...) Takođe važno da od 2008 godine publika u svim gradovima bira delo koje joj se najviše dopalo. To je jedan od najvećih umetničkih žirija od preko 6000 članova svake godine.


 


Datum objavljivanja: 17.10.2011.