Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Maja Petrović Babić: Misli bez cenzure

U četvrtak, 5. juna u 19. sati u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se samostalna izložba alika autorke Maje Petrović Babić, pod nazivom, "Misli bez cenzure".


 


Maja Petrović Babić rođena 1989. u Jagodini. Diplomirala je 2012. na fakultetu Filum u Kragujevcu, smer zidno slikarstvo, u klasi profesora Željka Đurovića. Master studije završila 2013. godine na istom fakultetu i smeru, kod mentora Bojana Otaševića.


U Galeriji`73 predstaviće se izložbom slika pod nazivom „Misli bez cenzure“. O predstavljenim radovima umetnica Maja Petrović Babić  kaže:“Moja idejna vodilja prilikom stvaranja umetničkog dela je iskrenost, koja se ogleda u lakoj, necenzurisanoj komunikaciji, između mog unutrašnjeg i vaskolikog spoljašnjeg sveta, gde ja figuriram samo kao usmeravajući činilac, koji kanališe tu sinergiju različitosti, kroz babičku veštinu savremene umetnosti. Zapravo  te slike su moje misli bez cenzure. One su predstava različitih tipova ličnosti i prožimanja kolektivnog nesvesnog u vidu vizuelnih znakova i simbola.   U umetničkom radu ostaće, kao fosili, duhovi prošlosti sa obeležjima sadašnjosti i priviđenjima budućnosti, koje će naše buduće generacije, kao što smo mi od naših drevnih predaka  učili, sjediniti u jedno umetničko telo“.



Izložba će biti otvorena do 17. juna 2014. godine.

Radno vreme Galerije '73: od 10 do 20 časova

                            Subotom: od 10 do 15 časova



Ulaz je slobodan.


 


 



Datum objavljivanja: 03.06.2014.