Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Maja Majolinica: Beleške mene

U utorak, 24. aprila u 19. sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a, otvara se samostalna izložba crteža autorke, Maje Majolinice, pod nazivom, "Beleške mene". Izložba traje do 5. maja, 2012. godine.

 


ADDORMENTATO  DENTRO UN SOGNO ...


Zaspati unutar sna u svemiru boja i oblika je veliki da, i nije svakom dat..Mir u kojem se i tišina čuje, a usnule oči vide jedan drugi, lepši svet sna i slika, smirujućih sazvežđa boja i površina, koji predskazuje novi, možda vedriji dan, kada ćemo oplemenjeni prekinutim drugovanjem sa snima, nastaviti da živimo svoj beskrajni unutarnji svet treperenja, vizija i razmišljanja.

Maja nam upravo to nudi, svojim slikama nade, gde slike potvrđuju naslove, i navodi nas da sa njom putujemo kroz svoj, svet nežnih boja i mekih oblika. Čini se, da  to neki tajnoviti, nepoznati put u oblikovanje i dizajn ljudi, njihovih razmišljanja i ponašanja. Zaista, zar samo predmeti zaslužuju oplemenjivanje ?

Svedoci smo bede ljudskosti, dobrote, dobre volje, okovani sivilom jadne nam okoline, lutaju sami kroz gomilu... Pa kako nas ne bi oveselili i ponukali na osmeh sni, razmišljanja i traganja za nedostižnim, na ovoj izložbi, sa koje ćemo, po ko zna koji put izaći oplemenjeni i tiho, onako u sebi, zavideti Maji koja  se uspava snima svojih slika i crteža i koje nam nesebično nudi u nadi da će probuditi naše nedospavane snove.


Mirko Stojnić


http://majolinica.blogspot.com/


Datum objavljivanja: 23.04.2012.