Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Maja Beganović: Art Interventions

Beo_Project prvi italijansko/srpski izložbeni proctor u Beogradu,organizuje 7. decembra u 19. sati, izložbu Maje Beganović, pod nazivom, "Art Interventions". Galerija je otvorena od ponedeljka do petka od 10 do 14h, ostalim danima na zakazivanje.

 


Art Interventions

Umetničke intervencije su praktično nevidljive, one su rezultat subverzivne forme izražavanja.  Umetnik pravi male izmene gotovo neprimetno, što bi se moglo pomešati sa marketingškom taktikom u okviru istorijskog prostora jedne knjižare u centru Beograda. Predstavljanjem klasične literature, filozofije, psihologije umesto knjiga o politici ili istoriji  koje  su uobičajeno predstavljene kako bi uzdigle duh. Buduće intervencije zauzimaju položaj unutar police pod nazivom "Preporučujemo" sugerišući posetiocu da se opredeli za neki umetnički, rađe nego neki drugi sadržaj. Kasnije ista polica ostaje prazna, umetnik pokušava da stimuliše posmatrača, ali ne dobija nikakvu povratnu informaciju, kao da niko ne primećuje promenu ili bar nije pogođen istom . Na kraju, uvođenjem umetničkih razglednica koji se prodaju kao suveniri, te iste razglednice zapravo postaju mali komadi umetnosti. Na ovaj način kombinacija literature sa drugim oblicima umetničkog izražavanja obogaćuje fizički prostor, gde su umetnost i umetnik spona implementacije.




Maja Beganović Sarajevo, Bosna i Hercegovina. Živi I radi u Beogradu. Diplomirala na Akademiji Lepih umetnosti u Beogradu, član ULUS-a od 2008.


Samostalne izložbe: 2012 Ništa, Magacin u Kraljevica Marka, Beograd, Srbija. 2011 Artikulator, video rad i digitalni printovi, Magacin u Kraljevića Marka, Beograd. Projekat rađen sa Darkom Trajanovićem. 2009 Orijentacija, video rad, Magacin u Kraljevića Marka, Beograd . Subjekt koji spoznaje sebe, video instalacija, Dom omladine, Beograd, Srbija


www.beoproject.org

http://majabeganovic.wordpress.com/

http://majabeganovic.moonfruit.com/




Beo_Project, Kalenićeva 4. Vračar


 


Datum objavljivanja: 01.12.2012.