Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Lorenco Modika: 13 dana

Otvaranje izložbe "13 dana"- italijanskog umetnika Lorenca Modice, subota 28.02. u 18h, Gallery Inex Film, Višnjička 76, Beograd.

 



 


Imaćete priliku da vidite radove koje je umetnik stvarao tokom poslednja 3 meseca u Beogradu



http://www.lorenzomodica.eu/



fb event:  https://www.facebook.com/events/400841453417215/





Takođe istog dana od 20h počinje program Love soundtrack u organizaciji Kino Plemena, u okviru kojeg se prave zvučne pratnje za kratke neme eksperimentalne i animirane filmove na analognim formatima - 8/16/35 mm.



Program:



Tearpalm sviraju:



Ira Cohen – Invasion of Thunderbolt Pagoda (USA, 1968, 30’)



Kultni film proslavljenog fotografa sniman u srcu psihodelične hipi groznice sa originalnim druidsko/tibetansko/marokanskim soundtrackom nalik je maskenbalu korisnika opijata koji nose prevelike elfske uši, duvaju mehuriće i grickaju madžun u oblaku mirišljavih štapića dok paneli savitljive plastike čine da se slika deformiše i leluja u ovom putovanju na drugu planetu naseljenu magičnim bićima, stvorovima i životinjama.





Marina Džukljev & Vukašin Stančević sviraju:



Matthias Müller – Alpsee (DE, 1994, 15’)



Alpsee je neobični portret dečakovog odrastanja ispričan u analogijama i sinegdohama, prikazivanjem izabranih trenutaka iz porodičnog života i ređanjem san-u-snu sekvenci i psihoanalitičke studije majčinskih zagrljaja.



Old Soviet Fox Orchestra sviraju:



Gunvor Nelson – Take Off (USA, 1972, 10’)



Feministička kritika mainstream reprezentacije ženskog tela je satira plesa profesionalne striptizete Elion Nes koja nakon razgolićavanja svog tela uspeva da ga intergalaktički transcenduje.



Old Soviet Dogs Orchestra sviraju



Daichi Saito – Trees of Syntax, Leaves of Axis (CAN, 2009, 10)



Drveće u parku u Montrealu koje je autor snimao na 8-16mm traci i ručno razvijao je platno za eksperimentisanje na nivou frejma i refotografisanje na optičkom štampaču i onirično senzorno iskustvo u koje film evoluira u svojim neobično ubrzanim, vibrirajućim ritmovima.


 



 


Datum objavljivanja: 26.02.2015.