Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Lepo je biti odrastao

U nedelju, 28. juna u 19 sati biće izveden interaktivni performans, "Lepo je biti odrastao", autorke Vesne Nikolić i društva naravno življenje iz Ljubljane. Performans u Muzeju istorije Jugoslavije, Muzej 25. maj, Botićeva 6, je prateća manifestacija 41. Majske izložbe - Svetlost.

 


"Droge, seks do poslednjeg daha, depresija... Šta sve čovek neće da izmisli da ne bi odrastao. Šta je to tako strašno u odraslosti da je po svaku cenu izbegavamo? Odgovor je suviše jednostavan da bi mu verovali.


Zato smo udružili umetnost, nauku i vas poštovana publiko. Ovo je performans koji istražuje mogućnosti integracije svesti, koji ne tretira  čoveka samo kao objekt, već kao polje energije."


Vesna Nikolić, rođena u Kosovskoj Mitrovici, diplomirala na FPU u Beogradu, članica ULUPUDS-a, Samostalne izložbe: Pinki, Zemun 1987, Knjižnica C. Kosmač, Tolmin 1987, Singidunum, Beograd 1988, Sledi serija instalacija i  slika na temu "Povratak u raj". Od 1995 - 98 desetak izložbi  instalacija za galeriju DZS u Ljubljani. Instalacije Pinki, Zemun 1996/97, Mala Galerija, Beograd 1998, TRNFEST, Ljubljana 1998. Izložba slika u Galeriji Kompas u Ljubljani 2002. Učestvovala na više grupnih izložbi.


Ciklus "Povratak u raj" je istraživao pitanje raja i dosezanja zemaljskoga raja. Projekti "društva naravno življenje", nastavljaju istu tematiku.


Društvo naravno življenje je osnovano 2005. godine kao pomoć savremenom čoveku koji istražuje mogućnosti integracije svesti i dizanja kvaliteta života - umetnosti življenja. Cilj društva je , da preko umetnosti i nauke upozori na probleme savremenog čoveka i popularizuje jednostavne, učinkovite tehnike koje su  jedan od ključeva za dizanje svesti i kvaliteta života.


 


Datum objavljivanja: 25.06.2009.