Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Kuća za robote Kolje Božovića

U ponedeljak, 8. marta u 19.30 časova u Galeriji Zvono u Višnjićevoj ulici, otvara se samostalna izložba autora Nikole Kolje Božovića, pod nazivom, "Let`s Build the House for Robots!" ( Izgradimo kuću za robote!) Izložba će trajati do kraja meseca .

 


U skladu sveopšte kampanje i projekta za poboljšanje uslova života robota, odlučeno je da se započne izgradnja Kuće za Robote!


Promociju  i upoznavanje sa fazama ostvarenja plana projekta u okviru jedne šire slike, kroz specifične primere i konkretnu analizu praksi unutar političkih i društvenih konteksta u post- srpskom društu u kojem je formiran i javno vođenje održaće Nikola Božović u prostoru Zvono galerije, počevši od 8. Marta pa do kraja meseca.


Nikola Kolja Božović je rođen 1975. godine u Beogradu. Magistrirao na odseku Zidnog slikarstva 2004. god. na Fakultetu primenjenjih umetnosti u Beogradu. Docent na Fakultetu primenjenih umetnosti na odseku Zidno slikarstvo. Član i jedan od osnivača grupe HYPE (hajp). Član ULUS-a i dobitnik više nagrada za slikarstvo, među kojima je i Zlatna Paleta na prolećnoj izložbi članova ULUSA. Izlagao je na dosta grupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Radovi mu se nalaze u nekoliko privatnih evropskih i srpskih kolekcija, među kojima izdvajamo RADIX kolekciju, Beograd, BORUSAN kolekcija, Istambul i Muzej grada Beograda. Sa  Zvono galerijom  sarađuje od 1999. god kad je izlagao zajedno sa grupom HYPE. Izlozba "IZGRADIMO KUCU ZA ROBOTE" predstavlja svojevrsni nastavak njegove izlozbe iz 2007. god."Invazija robota".


 


Datum objavljivanja: 04.03.2010.