Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Korak ka kulturi - dva ka renesansi

U okviru akreditovanog programa Korak ka kulturi, od 25. do 29. avgusta biće organizovano putovanje na kojem će zainteresovani putnici moći da se upoznaju sa istorijom, kulturom i umetnošću severnoitalijanskih gradova: Venecije, Vićence i Verone.


 


Na ovom svojevrsnom putovanju-seminaru, osim posete navedenim gradovima, putnici će imati priliku da pogledaju edukativne filmove o istoriji Venecije, o renesansnim umetnicima i njihovom uzbudljivom životu, ali i da na licu mesta čuju nesto o najznačajnijim spomenicima renesansnog slikarstva, skulpture i arhitekture: Ticijanovim slikama u venecijanskim crkvama,  Tintoretovim impresivnim dekorativnim ansamblima u  Duždevoj palati, Paladijevim luksuznim privatnim vilama u Vićenci... Profesori iz stručnog tima Korak ka kulturi ovom prilikom podeliće sa polaznicima svoja znanja o renesansnoj umetnosti, muzici i kulturnom nasleđu, a po završetku putovanja, učesnici će dobiti obrazovno-turistički materijal iz akreditovanog programa "Korak ka kulturi", čiji je nosilac Udruženje Mladi i igra, a nalazi se u Katalogu akreditovanih programa Ministarstva prosvete Republike Srbije pod rednim brojem 449 (obavezan), i donosi 24 sata za licencu.


Kulturni turizam je poseban oblik turizma koji obuhvata posete turista van mesta svog stalnog boravka motivisane potrebom za kulturom, što podrazumeva istoriju, umetnost, nasleđe ili stil života ljudi na nekom lokalitetu. Ovim se podrazumeva poseta arheološkim nalazištima, muzejima, likovnim i umetničkim galerijama, manifestacijama, ustanovama kulture, pozorišnim i bioskopskim predstavama, koncertima, izložbama...



Za dodatne informacije o kulturnom turizmu klikni OVDE...


 


Datum objavljivanja: 17.07.2010.