Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Kolekcionar i njegova zbirka

Do 26. februara 2012. godine u Spomen-zbirci Pavla Beljanskog publika će moći da pogleda izložbu radova Dečije likovne radionice 2011, pod nazivom Kolekcionar i njegova zbirka.


 


Dečija kreativna radionica Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, koja se odvijala od septembra do decembra 2011. godine, realizovana je u saradnji sa likovnim pedagozima i saradnicima za likovno vaspitanje Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu.




Protekla je u znaku obeležavanja pedesetogodišnjice postojanja Spomen-zbirke, a pre početka praktičnog rada vaspitačima je predstavljen program "kustos u vrtiću", sa uspehom pokrenut 2010. godine. Akcenat je stavljen na aktivno učenje najmlađih posetilaca unutar matičnih ustanova, a radionice su se održavale i u galerijskom prostoru, pružajući deci obilje informacija: o ulozi muzeja, o Spomen-zbirci, ličnosti i životu diplomate Pavla Beljanskog, njegovoj kolekciji umetničkih dela, značenju pojma kolekcionar, kao i o osnovnim umetničkim tehnikama. Kroz interaktivno učenje, druženje i razonodu, oko 250 predškolaca iz 9 vrtića PU "Radosno detnjstvo" novostečeno znanje je primenilo u praksi uređivanjem makete izložbenog prostora i aranžiranjem diplomatskog ordenja na uniformi Pavla Beljanskog, a potom pretočilo u nova umetnička dela.


 



Datum objavljivanja: 25.01.2012.