Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Kolaži Barbare Vasić

Izložba digitalnih kolaža Barbare Vasić traje do 10. marta 2012. u Galeriji Haos. Proučavanje tela u prostoru čini fokus umetničke aktivnosti Barbare Vasić.


 


Srpsko – irska umetnica, Barbara Vasić je rođena 1970. godine u Dablinu, u Irskoj. Diplomirala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 2000. godine, a studirala je i istoriju umetnosti, kostim i film. Godine 2008. osvojila je Grand Prix na Trećem jugoslovenskom bijenalu mladih u Vršcu. Zvanje Master of Arts je stekla 2004. godine na Nacionalnom koledžu za umetnost i dizajn u Dablinu. Od 2004. do 2009. godine bila je član umetničke grupe FAF. Izlagala je u Srbiji, Irskoj, Francuskoj i van okvira Evrope. Njeni radovi se nalaze u sastavu privatnih kolekcija u Srbiji, Nemačkoj, SAD i Irskoj.


Proučavanje tela u prostoru čini fokus umetničke aktivnosti Barbare Vasić. Njeni radovi obuhvataju crtež, slikarstvo, kratki film, prostornu instalaciju i, novije, digitalni kolaž, animaciju i interaktivnu instalaciju. Bavi se grafičkim dizajnom. Živi i radi u Dablinu.



"Na slikama su prikazana brojna mesta od ličnih kao što je vlastita soba, radno mesto umetnice: studio, preko lokalnih mesta: dablinskog tramvaja luas, lisabonskog i bergenskog akvarijuma i generalštaba u Beogradu sve do slika galaksija i kosmičkih događaja. Ta različita mesta predstavljaju raznovrsne načine da se sagleda, istraži, razume i izrazi prostor. Mesta na umetničkim delima Barbare Vasić variraju, ali je prostor za kojim ona traga jedinstven i isti u svoj svojoj promeni i višedimenzinalnosti" – reči su Irine Deretić u predgovoru kataloga za ovu izložbu.


 


 



Datum objavljivanja: 24.02.2012.