Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ključevi snova - Milena Pavlović Barili

U okviru obeležavanja jubileja - sto godina od rođenja Milene Pavlović Barilli i projekta MSU Muzej u pokretu, Ministarstvo kulture Republike Srbije, MSUB i Italijanski institut za kulturu u Beogradu organizuju izložbu "Milena Pavlović Barilli - Ključevi snova", u ponedeljak, 23. novembra u 20 h u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

 


Muzej savremene umetnosti, Beograd, u okviru promovisanja svojih zbirki projektom Muzej u pokretu tokom rekonstrukcije svoje zgrade na Ušću, predstavlja opus Milene Pavlović Barilli, iz svoje kolekcije, aktivno se uključujući u proslavu jubileja, 100 godina od rođenja slikarke srpsko-italijanskog porekla, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije. U Italijanskom institutu za kulturu biće predstavljeno 15 slika iz kolekcije MSU, Beograd.




Opus Milene Pavlović Barilli pripada srpskom i evropskom slikarskom iskustvu tridesetih godina, zahtevu za povratkom redu i velikim uzorima iz prošlosti, kao i za odbacivanjem eksperimenta u umetnosti.


U saradnji sa beogradskom kancelarijom italijanske regije Emilija Romanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Srbije.


 


 


Datum objavljivanja: 17.11.2009.