Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

KEF u Muzeju američke umetnosti u Berlinu

U sredu 5. Januara u 20h, u Muzeju američke umetnosti u Berlinu, Frankfurter Allee 91, biće održana prezentacija Sajma kratke elektronske forme. Kef će biti predstavljen od strane Nebojše Milikića, inicijatora, koordinatora i povremenog učesnika ovog projekta.

.

 


Projekat keF se sastoji od godišnjih konkursa, izložbi i prezentacija radova elektronske umetnosti. Od autora i autorki se očekuje da odgovore na temu konkursa radovima koji traju ili mogu biti konzumirani u periodu od 30 sekundi. U kEF produkciji preovlađuju kratki video radovi ali i radovi u obliku animacija, veb banera, veb sajtova koji se mogu pregledati za 30 sekundi, screen saver-a, dok se posebna pažnja poklanja i audio produkciji. KeF je otvoren ne samo za umetnike i umetnice već i za sve druge zainteresovane učesnike i učesnice. Tokom 11 godina realizacije kef arhiva je akumulirala stotine radova brojnih autora i autorki raznih uzrasta i različitih profesionalnih opredeljenja, koji su svake godine odgovarali na konkursnu temu.


Poslednji, jedanaesti kef konkurs, raspisan je na većem delu teritorije bivše Jugoslavije. Tema je bila „Još 30 sekundi u exyu". Učesnici i učesnice bili su zamoljeni da se podsete, zabeleže ili predvide još 30 sekundi u bivšoj Jugoslaviji. Rezultati konkursa na izvestan način reflektuju ostatke jugoslovenskog kulturnog i političkog prostora http://www.kef.rs/pristigli-radovi. Ovaj konkurs je nadalje otvoren a na istom sajtu u toku je i glasanje za nagradu publike, kao i najboljeg diskutanta i diskutantkinju radova.


Datum objavljivanja: 04.01.2011.