Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

KEF 10

U nedelju, 6. decembra, 2009. godine u 19 časova u KC Rex, Jevrejska 16, održaće se vođenje kroz izložbu i dodela nagrada KEF-a 10. Kroz izložbu vodi Nebojša Milikić.


 


U 19 časova kroz izložbu KEFa 10 zainteresovane će voditi Nebojša Milikić, inicijator i koordinator projekta. Tom prilikom biće predstavljena i diskutovana dosadašnja iskustva organizacije i postavke KEF izložbi, neki karakteristični autorski pristupi i radovi, kao i principi i ishodi pripreme i realizacije ovakvog projekta.  U 20 časova, u prisustvu učesnika, učesnica, organizatora i prijatelja projekta, biće dodeljene nagrade KEFa 10.



Nagradu publike, sav novac prikupljen donacijama za glasačke listiće dodeliće neko iz publike. Nagradu MTS specijala 'Mobilni u ex-yu' za najbolji rad načinjen mobilnim telefonom, dodeliće Milica Amidžić direktorka Sektora za PR Telekoma Srbija. Nagrada je mobilni telefon Sony Ericsson C 905. Nagradu Muzeja istorije Jugoslavije za najbolji audio rad, dodeliće direktorka Muzeja istorije Jugoslavije Katarina Živanović. Nagrada je jednogodišnja ulaznica/pass (za dve osobe) na sve programe muzeja uz stručno vođenje. Tri nagrade od po 50.ooo dinara u tehničkoj opremi po izboru, dodeliće moderator rada exyu žirija.



Na konkurs 10. Sajma kratke elektronske forme, čija je tema bila 'Trideset sekundi u exyu', stiglo je više od 140 radova autora i autorki iz nekoliko bivših jugoslovenskih republika. Izložbe se odrzavaju u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Podgorici i Banjaluci. U svim mestima u toku je glasanje za nagrade:

lokalnu nagradu publike;

nagradu za najbolji audio rad koju dodeljuje Muzej istorije Jugoslavije;

nagradu Telekoma Srbije za najbolji rad načinjen mobilnim telefonom (glasanje u ove godine uspostavljenom MTS specijalu odvija se putem interneta na stranicama http://www.rex.b92.net/kef/kef10/mts-pregled



Još uvek je u toku i on-line zasedanje ex-yu žirija, koji treba da dodeli tri nagrade od po 50.000 din u izabranoj tehničkoj robi.


 



Datum objavljivanja: 03.12.2009.