Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Katapult X

Katapult je međunarodna kulturno-umetnička manifestacija koja se svakog meseca realizuje u obliku prodajne izložbe čiji je cilj promovisanje mladih, neafirmisanih umetnika iz oblasti modnog dizajna i primenjene umetnosti, a nastao je u organizaciji Galerije Pero.


 


Do sada je na Katapultu izlagalo više od 150 mladih umetnika iz zemlje i inostranstva. Svaka nova prodajna izložba označavala je uvođenje noviteta, počev od raznovrsnosti izlagača, preko programa koji je bio, pored same izložbe unikata, obogaćen modnim revijama, pa do organizovanja aukcija i promocije vina, koktela... Manifestacija je uvek ispraćena dobrom atmosferom za koju su zaslužni organizatori Pero Art Centra i poznati beogradski DJ-evi.



Ciljne grupe Katapult projekta jesu sve generacije zainteresovane za stvatralaštvo neafirmisanih umetnika koji će ponuditi svoje unikate po pristupačnim cenama. Stoga će publika na Katapult izložbama imati mogućnost uvida u stvaralačke tokove mlađih generacija, čime će otkriti i jedan novi maštovitiji svet primenjene umetnosti dizajna.



Jubilarni Katapult odrzaće se 8. i 9. oktobra 2011. godine, sa pocetkom od 15-22h, kao dvodnevna modna manifestacija na kojoj će izlagati svoje unikate cak 70 neafirmisanih autora.


 



Datum objavljivanja: 13.09.2011.