Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Kaskade Miloša Đorđevića

U utorak, 11. septembra u 19. sati u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba radova autora Miloša Đorđevića, pod nazivom, "Kaskade". Izložba traje do 24. septembra.


 


Miloš Đorđević rođen je 1978. godine u Ćupriji. Diplomirao je 2001. godine na odseku za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Prištini, u klasi profesora Zorana Marjanovića. Magistrirao 2007. godine na odseku za grafiku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Miodraga Mlađovića. Trenutno na prvoj godini interdisciplinarnih doktorskih studija, na smeru Teorija i umetnost, Univerziteta umetnosti u Beogradu. Član ULUS-a od 2005. godine. Radi na Pedagoškom fakultetu u Jagodini u zvanju asistenta.



"...Miloš Đorđević umetnik mlađe generacije, svoj likovni rukopis realizuje sigurno i autoritativno, prateći isključivo vlastiti impuls. Tako izgrađena poetika samim tim je autentična i kao takva zauzima određeno mesto na savremenoj srpskoj sceni.

Prezentovani ciklus grafičkih listova Kaskade započet je prošle godine i u stilsko-tehničkom pogledu ostaje u prepoznatljivom domenu. Likovna problematika realizovana je u tehnici suve igle koja na najbolji način manifestuje stvaraočevu plastičnu rečitost. U toj riznici kompozicionih rešenja, dominantnu ulogu ima jednostavna geometrijska forma na kojoj se temelji fabula dela. Sve ono što preti da dovede u pitanje sudbinu čoveka i sveta, metaforički je otelotvoreno kroz njenu pojavnu datost. Motiv bandere svakako je rezultat viđenog ali ga je umetnikova percepcija preoblikovala u nešto drugo, u neku vrstu sinteze suštastvenih strahova..."   Olivera Vukotić


 



Datum objavljivanja: 06.09.2012.