Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Karlax - prezentacija instrumenta

U subotu, 5. novembra, 2011. u 18 sati u MSUV, Dunavska 37, Novi Sad, održaćće se prezentacija onstrumenta, "Karlax", autora Jean Christophe Potvin-a (Belgija).


 


Prvi apsolutni muzički i vizuelni kontroler Karlax®, dizajniran sa željom da se «ponovo postavi telo umetnika u centar izvedbe», je nedavno pušten u prodaju od strane proizvođača Da Fact iz Pariza, čemu je sledila serija prezentacija u Severozapadnoj Evropi. Demonstracija u MSUV, koju će izvesti belgijski dizajner zvuka i Karlax pleyer Jean Christophe Potvin, je prva takve vrste u Jugoistočnoj Evropi. Ona je namenjena prevashodno muzičkim i video producentima, dizajnerima zvuka, muzičarima i multimedijalnim umetnicima, studentima umetničkih akademija ali i drugoj zainteresovanoj publici. Demonstracija ima za cilj da informiše o novom MIDI kontroleru Karlax - jedinstvenom instrumentu koji umetniku obezbeđuje potpunu audio i video kontrolu - i da ukaže na njegov kreativni potencijal i na načine njegove praktične primene. J.C. Potvin ce takođe «svirati» Karlax tokom performansa Hidden Session #6 koji će biti izveden iste večeri u velikoj sali MSUV-a.




Partneri i ko-organizatori: Da Fact (Paris), YANVII (Cesena), MSUV (Novi Sad), Akademija umetnosti u Novom Sadu, Kulturanova (Novi Sad), Potvin&Son (Bruxelles).




Jean Christophe Potvin – Muzički autor i producent, Karlax® player, dizajner zvuka i tonski tehničar. Diplomirao je na INSAS-u (Institut National Superieur des Arts du Spectacle) u Briselu na odseku za teatar i radio difuziju. Komponovao je i oblikovao zvuk za mnogobrojne predstave, u Belgiji za: Fraction, Unités Nomade, Biloxie48; u Italiji je deset godina sarađivao sa Teatro Dell'Elfo u Milanu. Autor je dokumentarnih emisija i radio-drama. Sarađivao je sa elektro-muzičkim kompozitorima Alessandro Bosetti i Attila Faravelli. U poslednje vreme komponuje muziku za modne defilee kreatorke Daniela Gregis u Milanu. Sarađuje sa rediteljem i glumcem Stephane Oertli’ u njegovim projektima u Belgiji, Francuskoj i Italiji; sa rediteljem Nicola Russo i Monstera u Rimu i Napulju; sa glumcem Rosario Tedesco u Palermu i Torinu. Trenutno radi kao performer u Da Fact.

 

www.karlax.com


 



Datum objavljivanja: 01.11.2011.