Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ka novom Muzeju u Smederevu

Tema konferencije je predstavljanje rezultata opšteg javnog anonimnog arhitektonskog konkursa za izradu idejnog rešenja stalne postavke i pratećih sadržaja Muzeja u Smederevu koji je raspisan u novembru ove godine. Subota 24. decembar u 11 časova, Muzej u Smederevu, Omladinska 4.


 


Konkurs se realizuje u okviru projekta Muzeja u Smederevu Izrada projekta rekonstrukcije stalne izložbene postavke Muzeja u Smederevu - prva faza, koji je finansijski podržan od strane Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i grada Smedereva. Predmet konkursa je anketno arhitektonsko rešenje nove stalne postavke i pratećih sadržaja, kao i rešenje enterijera i eksterijera istog prostora. Raspisivanju arhitektonskog konkursa pristupilo se sa ciljem preispitivanja funkcionalnih i prostornih mogućnosti objekta, kao i sadržaja koji bi obogatili postojeću ponudu u okruženju. Na konferenciji će biti uručene novčane nagrade za tri najbolje ocenjena rešenja u izboru Žirija za sprovođenje postupka javne nabavke usluga br. 01/2011 i potpisani ugovori o otkupu nagrađenih rešenja. Predstavnici medija će imati uvid u najbolje ocenjena rešenja, uz dodatno obrazloženje članova Žirija o kriterijumima prilikom ocenjivanja prispelih rešenja.



          

Učesnici na konferenciji su:



Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu; Olivera Marković, načelnik Odeljenja za zaštitu kulturnog nasleđa Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Mr Milorad Mladenović, vanredni profesor na Departmanu za arhitekturu Arhitektonskog fakulteta u Beogradu; Olivera Marković, pomoćnik gradonačelnika Smedereva za kulturu i očuvanje nasleđa; Mr Katarina Živanović, direktor agencije za konsalting i menadžment Projekt plus i stručni saradnik Filozofskog fakulteta u Beogradu.


 


 



Datum objavljivanja: 22.12.2011.