Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Jeton Muja - Investigation continues

10. juna 2013. u 20h se u okviru godišnjeg programa Velike galerije Kulturnog centra „Grad“, otvara izložba kosovskog multimedijalnog umetnika Jetona Muje „Investigation continues“.

 


Umetnička praksa Jetona Muje je posvećena istraživanju različitih medija, tema i načina izražavanja.


Od 2004. godine lajtmotiv u radu Jetona Muje je slogan „Investigation continues“, koji se na Kosovu koristi za ljude koji su nestali u toku rata. Pojam istrage artikuliše kroz crtež, video, instalacije i performanse. Jeton naslov „Investigation continues“ koristi kao metaforu, zasnovanu na činjenici da se u postratnoj i post-nezavisnoj realnosti Kosova istraga nije nastavila već samo simulirala. Kasnije se pojavila i ideja o „azilu“. Izložbe u Francuskoj i Belgiji, kao i performans “Enquete Continue“ ispred Nacionalnog suda za imigraciono pravo u Parizu, gde je tražio azil, su uticali na razmišljanja o savremenoj imigraciji gde kao pravi izazov za svaku individuu koja živi u zemlji „Investigation continues“ tipa, želja za imigracijom proizilazi iz odbijanja da se bude žrtva autoritativne fiksacije za lažnu sigurnost.

Pozivamo sve zainteresovane da svrate u Veliku galeriju Kulturnog centra „Grad“ od 10. do 16. juna i  pogledaju „Investigation continues“, izložbu koja se bavi sloganom koji je posledica mnogo nerešenih problema i koji vlasti koriste kao mehanizam odbrane.


Izložba će biti otvorena svakog dana od 14 do 20h.


Rad Jetona Muje možete pratiti na sajtu http://www.saatchionline.com/profile/96105

www.gradbeograd.eu


 


Datum objavljivanja: 07.06.2013.