Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Jelica Radovanović & Dejan Anđelković

U utorak, 3. aprila u 19 sati u Galerii savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva, Živojina Mišića 1., otvara se izložba multimedijalnog projekta autora Jelice Radovanović i Dejana Anđelkovića. Izložba traje do 20. aprila, 2012. godine.

 


Izložba je spoj radova nastalih u poslednjih sedam godina koji su plasirani tako da se između njih pojavljuju nove veze, čine novi kontekst i serije novih radova nastalih reciklažom novčanica čiju je vrednost pojela hiperinflacija. Kroz raznorodne medije, od klasičnih kao što je kolaž ili gvaš, do videa i složenog interaktivnog projekta Trampa, izložba se bavi sudarima nekompatibilnih sistema vrednosti.

U okviru izložbe, sportsko - umetničko udruženje Strelka organizuje mogućnost razmene trampom između umetnika i građana. U katalogu su radovi koje su autori spremni da trampe. Ponudu možete pogledati i na facebook stranici Trampa. Umetnici koji učestvuju u trampi: Zoran Todorović, Irena Kelečević, Mrđan Bajić, Selena Vicković, Milica Ružičić, Marija Dragojlović, Smilja Ignjatović, Bojan Jovanović, Miodrag Krkobabić, Veljko Lalić, Ivana Smiljanić, Srđan Nedeljković i Danijela Bogićević, diSTRUKTURA, Davor Dukić, Treći Beograd.


Jelica Radovanović  je rođena 1957 godine u Dubrovniku. Diplomirala na  Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1981. godine na Odseku slikarstva u klasi profesora Radenka Miševića.


Dejan Anđelković je rođen 1958. godine u Kraljevu. Završio Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, Odsek slikarstva, u klasi prof. Stojana Ćelića 1983, a poslediplomske studije 1985. godine u klasi prof. Milice Stevanović.


Od 1991. rade zajedničke radove. Izlagali na preko stotinu samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Članovi Sportsko – umetničkog udruženja Strelka. Žive i rade u Beogradu.


 


Datum objavljivanja: 27.03.2012.