Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Javna tajna

Kulturni Centar Rex i Kulturni centar Zrenjanina, 
pozivaju na vođenje kroz izložbu "Javna tajna", koje će početi u holu Kulturnog centra Zrenjanina, u petak u 18h. Kroz izložbu će zainteresovane voditi član umetničke grupe ŠKART Dragan Protić - Prota.


 


Na izložbi se predstavljaju radovi Mirjane Blagojev, Ivane Branković, Branislava Brankovića, Marine Danić, Nemanje Delje, Danijele Jelisavac, Selene Junačkov, Žakline Kikić, Miloša Kočalovića, Gabrijele Parigros, Igora Ripka, Ane Stefanović i Pavla Taborošija.



Izložba Javna Tajna Zrenjanin pripremana je i producirana tokom leta i jeseni, na radionicama održanim u Kulturnom centru Zrenjanina, na kojima su autori i autorke sa umetnikom moderatorom Draganom Živančevićem (profesorom na Akademiji umetnosti Novi Sad), Nevenom Ružić (pravnicom u kabinetu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti) i Branom Čečenom (direktorom Centra za istraživačko novinarstvo NUNSa), analizirali razne aspekte fenomena javne tajne i mogućnosti umetničkog rada u tretmanu takvog fenomena.



Projekat Javna Tajna Zrenjanin realizovan je u okviru programa U,IZ,KA,ZA koji zajednički izvode KUDA.org (Novi Sad), STEALTH (Beograd-Roterdam), Kulturni centar Rex (Beograd) i PRESS to EXIT (Skopje.



www.kuda.org/u-iz-ka-za



Saradnici na pripremi projekta: Umetnička asocijacija Zrenjanin, Photoexpo, AKC Klupče

O prethodno realizovanim radionicama i izložbama Javna Tajna možete se obavestiti na sajtu www.rex.b92.net/javnatajna


 



Datum objavljivanja: 22.12.2011.