Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ja nisam ja

“Ja nisam ja” je izložba fotografija grupe autora eXcentar koja će biti otvorena 14. janura 2016. u galeriji Instituta Servantes u Beogradu (Čika Ljubina 19) u 19. sati.


Foto: Aleksandra Leković


 


EXcentar je grupa srpskih fotografa koja se okuplja oko zanimljivih  projekata koje tematski osmišljavaju, a u okviru ovog projekta, autori eXcentra koji će se predstaviti publici su: Aleksandra Leković, Vuk Adžić, Gordana Hajinović, Lazar Leković, Momir Čavić i Slavica Dejanović.



Izložba je inspirisana pesmom španskog pesnika Huana Ramona Himenesa “Ja nisam ja”. Autori grupe eXcentar će kroz izložene autoportrete dati publici vizuelni,intimni prikaz unutrašnje udvojenosti, ali iskrenost sopstvene intime uvek prenosi i univerzalne poruke.



„... Često se udaljavamo od sebe, ne shvatajući sopstvenu prirodu. Iako, u našoj subjektivnosti, zauvek postoji udvojenost, težnja u svima nama je težnja ka jedinstvu, ka što harmoničnijem funkcionisanju svih delova naše ličnosti, uz stalni nadzor naših sopstvenih ideala.“ (Izvod iz uvodnog teksta kataloga izložbe, koji su pisale Irena Marjanović Cvetković i Seraina Renz).



Publika će imati priliku da poseti izložbu do 29. februara 2016. godine.


 


 



Datum objavljivanja: 08.01.2016.