Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izvanredni Bob: WAVEFORM

Zatvaranje izložbe WAVEFORM Izvanrednog Boba u Galeriji DOB, performansom autora u subotu, 8. novembra u 21 čas.


 


Ambijentalna aktivna instalacija Waveform predstavlja dinamičko mapiranje refleksivnog ekrana usmerenim vazduhom koji  ovim postupkom dobija  novu dimenziju. Instalacija objedinjuje projekciju generičkog videa, svetlo, muziku i hakovani sistem za softverski kontrolisan mlaz vazduha. Volumetrički ekran se konstantno menja što stvara organski piktoralni okvir u kojem emulira ovaj digitalni eko sistem kao svojevrsna "farma virusa". Refleksije i flerovi stvaraju pritom plazmatični iluminacijski miraž koji ispinjava prostor galerije.

Instalacija Waveform istražuje odnos izmedju stvarnog i simuliranog koliko i odnos izmedju simulacije i imitacije.



Ovaj kinetički ekran pripada najnovijim istraživanjima medijskog umetnika Izvanrednog Boba koji je do sada radio expanded cinema projekcije na dim, vodu, sneg,  jedrilice, disko kugle, zatim različite eksperimente sa pokretnim projekcijama iz kamiona po ulicama Ljubljane,  laserske projekcije na MUMOK u Beču, mapirane projekcije na različite objekte i dr.

Waveform instalacija je eksplicitno sinhronizovana integrisanjem svetla i muzike sa video projekcijom i usmerenim vazduhom.



Izvanredni Bob (http://vimeo.us5.list-manage.com/track/click?u=5abd43704bce80be4dbe98a25&id=83337e462a&e=bc8a0c3991) je beogradski medijski umetnik prisutan već više od decenije na internacionalnoj digitalnoj sceni.  Njegovi radovi su prikazani na više od 300 festivala (Transmediale, Mutek, European Media Art Festival, Todays Art, Mediawave…) na kojima je nagradjen desetak puta. Bob je saradjivao sa velikim brojem umetnika, muzičara, reditelja i hakera širom Evorpe i Severne Amerike.


 



Datum objavljivanja: 07.11.2014.