Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Wim Jannsena

U četvrtak, 25. novembra u 19 časova u Galeriji Vojnog muzeja na Kalemegdanu otvara se izložba Wima Janssena. Izložba je iz redovnog programa Galerije koja se zbog rekonstrukcije Doma omladine Beograda održava u Galeriji Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

 


 


U trodimenzionalnim kompjuterskim dizajnerskim okruženjima, kako bi se uštedelo na vremenu, predmeti se mogu crtati kao granicne kutije. Detalji se ne crtaju, već samo apstraktne linije koje ocrtavaju gde je volumen pozicioniran. Kada gledamo kroz kutije, mozemo videti da one imaju ulogu čuvara mesta. "Granične kutije" jeste skulptura inspirisana ovom tehnikom.


Kutije napravljene od jako tankih čeličnih žica (+/- 1mm) su napravljene tako da izgledaju kao granične kutije iz trodimenzionalnog dizajnerskog okruženja. Ovi apstraktni oblici su postavljeni u prostoru galerije jedni preko drugih kao neki zbrkan trodimenzionalni matriks pojednostavljenih oblika.


WIM JANSSEN - Živi i radi u Beogradu i Antverpenu. Studirao je eksperimentalni film u Sint Lukas Hogeschool, Brisel. Radi na filmu, videu i instalacijama. Njegov rad se najviše fokusira na strategijama i tehnologijama vida.


 


Datum objavljivanja: 24.11.2010.