Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba u Galeriji Beogradske tvrđave

U Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol kapiji, u petak 12. avgusta 2011. godine u 19 časova, biće otvorena zajednička izložba crteža i skulpture Brankice Končarević, Ljiljane Zlatković Stokić i Slavice Lazić Dundas, u okviru galerijske delatnosti JP «Beogradska tvrđava».


 


 


Radovi Brankice Končarević, Ljiljane Zlatković Stokić i Slavice Lazić Dundas izloženi su zajedno kao istraživanja koja se poetski dodiruju i dopunjuju, inspirisana nadrealizmom, postnadrealizmom i pop kulturom. To su i zajednička nastojanja da se istraje u eksperimentima u mediju crteža. Radeći olovkama u boji, uljanim i suvim pastelima na papiru, drvetu, novinskoj hartiji autorke grade svojevrsne likovne univerzume.




Brankica Končarević prikazuje anatomska klupka, tkanja i osipanja, čvorove i procepe. Bojenim linearnim zgušnjavanjima i razređivanjima otkriva nam dinamiku ljudske telesnosti. Ljiljana Zlatković Stokić prikazuje igračke kao objekte koji su i posle detinjstva vredni pažnje. Umekšane forme pod rastočenom bojom i nadirućom patinom svedoče o nastavku tihog života igračaka kao vizuelnih estetskih fenomena. Slavica Lazić Dundas gradi u drvetu plitak reljef ili urezuje crtež  stvarajući morfički univerzum u kom veza čoveka i životinje ima dragoceno mesto.



Ljiljana Zlatković Stokić je rođena 1973. godine. Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu, odsek slikarstvo, završila je 1999. godine u klasi profesora Milice Stevanović. Postdiplomske studije, na istom odseku, završila je magistarskom izložbom 2002. godine kod profesora Darije Kačić. Član ULUS-a od 2000. godine. Izlagala na mnogobrojnim grupnim izložbama i imala sedam samostalnih izložbi.



Brankica Končarević je rođena 1974. godine. Diplomirala 2000. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. 2002/03. gostovala na Kunsthochschule u Berlin. Magistrirala 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.  Izlagala na mnogobrojnim kolektivnim  i imala više samostalnih izložbi.



Slavica Lazić Dundas je rođena 1976. u Beogradu. Diplomirala 2001. godine vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Mrđana Bajića. Na istom odseku je i magistrirala 2008. godine. Član ULUS-a od 2002. godine. Izlagala na mnogobrojnim grupnim izložbama i imala više samostalnih izložbi.



 


Datum objavljivanja: 12.08.2011.