Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba slika u Galeriji Hexalab

U Galeriji Hexalab u Njegoševoj 5, u subotu 27. decembra, otvorena je kolektivna izložba umetničkih radova pod nazivom "Slika".


 


Na izložbi će biti predstavljena dela 25 značajnih slikara Srbije, različitih generacija i umetničkih stavova. Učešće u ovoj manifestaciji su uzeli: Ljubodrag Janković Jale,Milić od Mačve, Aleksandra Lukovića Lukijana, Vladimir Dunjić, Danica Masniković,Momčilo Moma Antonović, Ratko Lalić, Raša Trkulja, Vasa Dolovački, Milan Miletić, Željko Đurović, Stanko Zečević, Božidar Damjanovski, Kemal Ramujkić, Aleksandar Cvetković  mnogi drugi. Svaki slikar zastupljen je sa jednim delom. Izložbu će otvoriti Nikola Kusovac a publika će je moći posetiti do 20.januara 2015.



U noći otvoranja izložbe održaće se I promocija knjige, nedavno preminulog novinara Branislava Kovača, ,,33 x Kako sam postao slikar’’ koja sadrži intervjue sa 33 umetnika iz čitave Srbije sa nizom reprodukcija umetničkih dela. Ova publikacija je izdanje izdavačke kuće Dobra knjiga iz Beograda a većina intervjuisanih umetnika u knjizi zastupljena je na izložbi.


 



Datum objavljivanja: 29.12.2014.