Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba slika Darovi

U sredu, 27. juna u 19. sati u Modernoj galeriji Lazarevac, otvara se izložba slika "Darovi", iz privatne kolekcije Radosava Čvorovića. Izložba traje do 15. jula, 2012. godine.


 


Obeležavajući deset godina od svog osnivanja Moderna galerija- Centar za kulturu Lazarevac organizuje izložbu slika "Darovi", iz privatne kolekcije Radosava Čvorovića.



Kolekcija je nastala tokom likovnih kolonija u organizaciji Radosava Čvorovića na Hilandaru od 2003-2005 godine. Na samoj likovnoj koloniji, tokom tri godina trajanja učestvovalo je osamnaest umetnika, koji su inspirisani lepotom, duhovnošću i mirom hilandarskih odaja stvarali svoja umetnička dela.



Na izložbi će biti prikazana dela  Aleksandra Lukovića Lukijana, Branka Miljuša, Ratka Lalića, Milana Staševića, Dušana Otaševića, Jovana Rakidzića, Milana Miletića...



Moderna galerija Lazarevac osnovana je 28. juna 2002. godine, u adaptiranom prostoru nekadašnje robne kuće "Kolubara", na prvom spratu.



Osnovni zadatak galerije koja funkcioniše kao izdvojena  radna jedinica Centra za kulturu je čuvanje, zaštita i izlaganje dela iz Legata Leposave Lepe Perović, ali i sistematsko sakupljanje, čuvanje i izlaganje dela moderne i savremene srpske umetnosti, kao i organizovanje žiriranih izložbi domaćih savremenih autora.


 



Datum objavljivanja: 21.06.2012.