Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba scenografa i kostimografa ULUPUDS-a

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 7. aprila 2014. godine, u 19h, biće otvorena Retrospektivna izložba scenografa i kostimografa ULUPUDS-a.


 


Organizator izložbe je Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije – ULUPUDS; urednik kataloga i kustos izložbe je Ljubica Jelisavac Katić, istoričar umetnosti i likovni kritičar, dr Milica Bajić Đurov je autor digitalne prezentacije, a nadležni kustos i autor postavke u Narodnom muzeju Zrenjanin je Mileva Šijaković, viši kustos. Izložba će u zrenjaninskom Muzeju biti otvorena do 17. maja 2014. godine.



Narodni muzej iz Zrenjanina je sa zadovoljstvom preuzeo veliku retrospektivnu izložbu scenografije i kostimografije, koja je organizovana u prošloj 2013, jubilarnoj godini Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije. Izložba predstavlja stvaralaštvo brojnih umetnika, članova ULUPUDS-a, koji su duže od 6 decenija delovali na polju domaće ali i svetske kostimografije i scenografije, doprinevši procvatu ove grane primenjene umetnosti kod nas. Cilj revijalne izložbe je, između ostalog, (re)definisanje navedenih branši u javnosti.



Na izložbi su učestvovala 54 autora, sa 135 radova. Postavku čine skice, fotografije scenografija i kostimografija, kao i makete i kostimi na lutkama. Izložbu prati reprezentativan katalog.


 



Datum objavljivanja: 01.04.2014.