Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Marka Turunena (Helsinki)

Kulturni centar REX, otvaranje izložbe je u sredu 1. oktobra u 19. časova.
Marko Turunen, strip autor iz Finske, je poslednjjih godina postao jedan od najznačajnijih strip autora na polju nezavisnog stripa.


 


Marko Turunen, strip autor iz Finske, je poslednjjih godina postao jedan od najznačajnijih strip autora na polju nezavisnog stripa. To je rezultat kako njegove velike produktivnosti tako i inovativnog pristupa koji redefiniše i igra se sa postulatima nezavisnog stripa. Njegov stil obeležava kombinovanje impresivnog grafizma, nadrealne ikonografije u opoziciji prema prozaičnim situacijama i dijalozima koji kao da su poetizovane beleške iz svakodnevnog života. Posebno treba napomenuti da je Marko Turunen jedan od najzapaženijih autora belgijske izdavačke kuće Fremok koja je poznata kao vodeća izdavačka inicijativa u domenu avangardnog, umetničkog i nezavisnog stripa. Predaje ilustraciju i animaciju u školi Kansanopisto u Lahtiju. Više o njegovom radu pogledajte na superturunen.wordpress.com.

 

Novo Doba pruža odabrani pregled veoma aktivne i produktivne nezavisne scene, kako u Srbiji i ex-YU regionu tako i u širem međunarodnom kontekstu, te time prezentuje spektar nesvrstanih autora, medija, stilova, tehnika, podžanrova, veština, lepih veština, kontrakultura, kultura i nekultura.


 



Datum objavljivanja: 01.10.2014.