Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba Gde su sada...

U ponedeljak, 28. aprila u 20 časova u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42., otvara se izložba povodom 20 godina rada Galerije Zepter.


 


U ponedeljak 28. aprila 2014, tačno na datum od pre 20 godina (četvrtak, 28. april 1994.) obeležićemo 20 godina predanog rada i veselja Galerije Zepter – MUZEJA ZEPTER.  Otvorena tog datuma za publiku u poslovnoj zgradi ZEPTER INTERNATIONALA na Novom Beogradu, Galerija Zepter je promenila tri lokacije: tri i po godine na Novom Beogradu, po otvaranju PALATE ZEPTER, u Kralja Petra 32, našla je svoje mesto na drugom spratu ove velelepne zgrade i najzad njen poslednji prostor bio je na BEL ETAŽU teatra i opere MADLENIANUM. Za sve to vreme, uz mnogobrojne manifestacije i programe  koje je Galerija Zepter organizovala, važan segment je bio kolekcioniranje umetničkih dela budući da se već tada mislilo na mogućnost otvaranja MUZEJA ZEPTER. Nagovešten, sa sigurnošću, 2005. izložbom U SUSRET MUZEJU, MUZEJ ZEPTER je, zvanično registrovan kao prvi privatni muzej od strane Ministarstva kulture, svečano otvoren 1. jula 2010. godine. U istorijskom arhitektonskom zdanju, u Knez Mihailovoj ulici 42, MUZEJ ZEPTER ima stalnu postavku (promenljivu s vremena na vreme) kao i prostor za galerijsku delatnost.

Ko je pratio rad Galerije Zepter i sada MUZEJA ZEPTER zna kakve su sve manifestacije i programi bili organizovani pa može da dâ svoju ocenu.

Uz obeležavanje 20 godine rada otvaramo i izložbu GDE SU SADA. Naime, Galerija Zepter se od samo početka, kao i sada MUZEJ ZEPTER kao legitmni njen nastavljač, u jednom segmentu svoga rada posvetila sasvim mladima, onima koji tek izlaze ili su još uvek u ateljeima Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Tako su, za rada Galerije Zepter, prve svoje samostalne izložbe imali Dragan Stanković, Maja Ljubojević Krajnak, Ratko Čupić, Vera Stanković, Ivana Popov, Katarina (Vuksanović) Alempijević. Pitanje je bilo gde su i kako su opstali  u „avanturi“ koja se zove UMETNOST.


 



Datum objavljivanja: 25.04.2014.