Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba fotografija Mirka Nahmijasa 3 u 1

U četvrtak 17. decembra u 19 časova O3one Art Space otvorena je autorska izložba fotografija Mirka Nahmijasa "3 u 1". Izložba je otvorena do 24. decembra.


 


Izložba će obuhvatiti dva skorija projekta, „Beogradske brke” i „Reminiscence”, i treći– „Barter”, koji će nastati na samom otvaranju izložbe.



Beogradske brke je serija portreta, likova koje je u tom trenutku put naneo kroz Beograd, koji su imali tu zajedničku crtu. Tema Beogradske brke je posvećena svim sugrađanima koji uporno i predano gaje svoje facijalne ukrase, kao i ljubiteljima tog nedvosmislenog simbola muškosti širom sveta. Serija sadrži 55 portreta u A3 formatu.



Reminiscence  je putovanje kroz vreme i predele, uhvaćeno u geometriju pravog ugla. Reminiscencija je prepričavanje sopstvenih uspomena. Mnogima, dok putuju ili hvataju trenutak da se opuste, um biva preplavljen raznim uspomenama. Na ovim fotografijama uspomene su grafički prikazane kao uramljeni trenuci, utisci iz prošlosti udenuti u sadašnjost, kao da osobe koje drže okvire baš sad o njima pripovedaju.Serija sadrži 22 fotografije u A3 formatu.



Barter je, poput umetnosti, naročit oblik komunikacije. On je deo i ove izložbe. Zato i umetnik poziva sve da na otvaranje donesu ono što bi trampili za fotografiju (10 x 15 cm). Svi predmeti sakupljeni na ovaj način biće predstavljeni upravo kao pokazatelj kako posmatrač reaguje na autorov rad, a usput - i koliko je domišljat.


 



Datum objavljivanja: 18.12.2015.