Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba diplomskih radova Akademije lepih umetnosti

U sredu, 5. decembra u 19. sati u Galeriji SKC-a, otvara se izložba diplomskih radova Akademije lepih umetnosti. Izložba traje do 25. decembra, 2012. godine.


 


Ovi mladi kreativci pokazaće svoju stručnu i kreativnu veštinu, prikazujući ne samo dizajn iz različitih uglova, već i vizuelno objašnjenu kritiku različitih aspekata današnjeg modernog sveta. Studenti završne godine odseka za enterijer razvijali su svoj stvaralački potencijal baveći se svim aspektima enterijera, kao sintezom različitih vidova umetnosti. Tako su nastali radovi na temu multimedijalnih centara, hotela, spa centara, umetničkih akademija, kondominijuma, klinika, opera, modnih kuća, muzeja i različitih višenamenskih objekata. U  izloženim radovima uočljiva je njihova spremnost da, stekavši dobru bazu i podsticaj za dalji razvoj, ovladaju zakonitostima oblikovanja enterijera i pri tom neguju i razvijaju sopstveni senzibilitet.


Grafičkim rešenjima različitih tema bavili su se diplomci odseka za grafički dizajn, koji svoju izložbu predstavljaju kao produkt istraživanja sredine i društvene strukture projekata. Svojim radovima prikazuju ozbiljnost shvatanja ciljne grupe pri rešavanju vizuelnog identiteta projekta, kao što je to slučaj kod događaja "Noć istraživača", kada su svoju kreativnost i domišljatost prilagodili svim posetiocima te manifestacije, omogućivši im, dobrim grafičkim rešenjima, olakšanu mogućnost istraživanja. Neki studenti želeli su da se bave tumačenjem  nekih društvenih pitanja i uloge dizajnera i njihovog uticaja. Jedna od takvih tema je estetika omladinskih radnih akcija u SFRJ, inspirisana jednom ličnom zbirkom i tema koja postavlja pitanja o pogledima na opštepoznatu situaciju i njene pozitivne i negativne aspekte. Svrha ovakvih radova jeste da dokaže da dizajneri imaju ne samo kreativnu, već i važnu ulogu u podsticanju razvijanja društvene svesti.


 



Datum objavljivanja: 04.12.2012.