Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Izložba ALUT

U atrijumu Narodnog muzeja u Beogradu se u četvrtak, 3. jula 2014. godine u 19 časova, otvara izložba Nastavnika i saradnika Akademije Likovnih umjetnosti Trebinje, pri Univerzitetu u Istočnom Sarajevu.


 


Na izložbi će biti predstavljeni radovi 26 umetnika i pedagoga, među kojima su Marko Musović, Željka Momirov, Žarko Vučković, Miomir Knežević i Savo Peković.

Posetioci Narodnog muzeja će tokom trajanja izložbe, do 20. jula biti u prilici da se upoznaju sa aktuelnim stvralaštvom umetnika iz Republike Srpske u različitim medijima. Na postavci će biti zastupljena skulptura, crtež, slikarstvo, grafika, video i umetnost digitalnih medija, kao i dizajn.

Cilj ove izložbe je da se predstavljanjem dela umetničke scene Republike Srpske doprinese intenziviranju kulturne saradnje Srbije i Republike Srpske, a u skladu sa nedavno potpisanim Memorandumom o saradnji između dva resorna ministarstava. 

Koordinator izložbe je muzejski savetnik Narodnog muzeja u Beogradu, Ljubica Miljković, a autor postavke Željka Momirov.


 


 



Datum objavljivanja: 02.07.2014.