Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Iza ogledala

Iza Ogledala je jedinstvena inicijativa rođena zime 2011. godine na predlog grupe transrodnih seksualnih radnica iz Beograda. 3. i 4. jun, od 19. sati, KC Reks, Jevrejska 16.


 


Jedinstvena po tome što je ne definiše forma ili medija, ona spaja umetnike i seksualne radnike u opisivanju socijalnih, političkih i pravnih okvira koji utiču na društveni status i život ove marginalizovane grupe, konačno tražeći od javnosti da se uključi u širi diskurs o pitanjima ljudskih prava. Ona nije samo kreativni proces ili puki izraz, već preuzimanje odgovornosti i traženje vidljivosti.



Sa već izvedenim koreografskim komadom, serijom fotografija, kao i dokumentarnim filmom o procesu, ova otvorena grupa je zakoračila u još jedan pokušaj - u kabare.



Složenost, a tako i opasnosti u ispitivanju rodnog identiteta i seksualnog rada, stopile su prethodne faze ovog projekta u uravnoteženu mešavinu eksplicitnog i neuhvatljivog. Ovog puta je stvarnost njihovih života našla svoj izraz i vidljivost u sirovoj formi kabarea.



IGRAJU:

Gordana Mitrović i Katarina Jovanović



TIM:

Draško Adžić, Dušan Petrović, Elena Santovac, Ilija Milošević, Ivana Todorović, Jelena Radović, Jovan Pešić, Milica Kolarić, Mirjana Gvozdenović, Nikola Vrzić, Olga Dimitrijević, Staša Plećaš, Vladimir Bjeličić


 



Datum objavljivanja: 01.06.2012.