Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Iz hibernacije Bobana Jovanovića

U četvrtak, 24. decembra, 2009. godine u 19 časova u Umetničkom centru Univerzitetske biblioteke "Svetozar Marković", Bulevar kralja Aleksandra 71, Beograd, otvara se samostalna izložba autora Bobana Jovanovića, pod nazivom, "Iz hibernacije". Izložba se može pogledati do 31. januara, 2010. godine.


 


Boban Jovanović je rođen 1966. u Nišu. Osnovne i magistarske studije završio na vajarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Magistrirao u klasi prof. Milije Glišića. Izlagao na mnogim izložbama. Dobitnik je nekoliko nagrada iz oblasti skulpture. živi i radi u Beogradu.  

 



IZ HIBERNACIJE 



Izložba je posvećena ideji da svi možemo postati bolji nego što jesmo!



Kroz seme, kao znak nosioca potencijalnog života, odnosno, preneseno klice humanosti, čovekoljublja, uvažavanja različitosti, pa sve do biblijske priče o palom i posrnulom biću, postoji želja je da se probudi iskra koja je duboko u svima nama.



Sudnji dan kako je nazvan Globalni Trezor Semena na Svalbordu, ili Nojeva barka snažno reflektuje vreme u kome živimo. Da li je Trezor polisa, skup svekolikog semena na zemlji, ili je u pitanju samo monopol nad resursima? Prave vrednosti kojim mi težimo, sloboda, ljubav, istina, teško nalaze oblik u kome bi dobile svoj potpuni smisao. Postavlja se pitanje da li je to uopšte moguće? U svakom slučaju nam ostaje mnogo slobodnog prostora da delujemo!



Boban Jovanović, decembar 2009.


Portfolio Umetnički centar UB "Svetozar Marković"


 


 



Datum objavljivanja: 21.12.2009.