Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ito BG Nikole Bartulca

U utorak u koncept radnji Supermarket, autor Nikola Bartulac uz posebno odabranu muziku "Bossa nova-e" i "New Jazz-a", predstavio je seriju radova u Street art maniru. Radovi se mogu pogledati do 2. novembra

 


Grafički dizajn i Street Art su područja u kojima dolazi do izražaja senzbilitet umetnikovog stvaranja i determinišu bazičnu formu radova.  Zanimljivost ovog projekta je da su kao podloga slika korišćeni delovi grada, tačnije reciklirane površine, koje umetnik izdvaja iz konteksta gradskih ulica i unosi sa svojim živopisnim portretima u izložbeni prostor. Beograd koji ga okupira, iznenadjuje, koji je uvek drugačiji i neuhvatljiv, Beograd koji nestaje, menja se i ponovo nastaje. Radovi za "Ito BG" su nepobitno delovi ličnog  doživljaja svakog delića Beograda.   Osnovni princip komunikacije umetnika su portreti. Portreti ljudi, koji funkcionišu i van konteksta određenog grada, zato što su odraz trenutka, a ne lokalna pojava. Ovi karakteri pružaju mogućnost neobaveznog izlaganja; oni nose određenu priču, ali je svakome prepušteno da je pročita i pronađe prostora za ličnu emotivnu vezu. Na publici je da iz svog kutka uđe u rad i stvori svoj individualni pristup istom.




Nikola Bartulac je rođen 1983. godine u Beogradu, odrastao u Nemačkoj, a trenutno studira industrijski dizajn na fakultetu za umetnost i dizajn na Megatrend univerzitetu u Beogradu. Nikola Bartulac je izlagao na više grupnih izložbi iz oblasti industrijskog i grafičkog dizajna. "Ito BG" je njegova prva samostalna izložba likovnog karaktera, u kojoj predstavlja široj publici njegov pristup Street Art-u.


Izložba će trajati do 02.11.09.


 


Datum objavljivanja: 28.10.2009.