Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Inkluzivne radionice u NMZ

U Narodnom muzeju Zrenjanin u toku su inkluzivne radionice u okviru projekta “Crtaj, prikaži – budi deo zajednice” koji finansira Stavros Niarchos fondacija.

 


Partneri Narodnog muzeja Zrenjanin u realizaciji ovog projekta su: Cultural Heritage without Borders (Kulturno nasleđe bez granica) i Balkan Museum Network (Mreža muzeja Balkana).


Učesnici projekta su učenici Osnovne i srednje škole „9. maj“, Osnovne škole „Vuk Karadžić“, kao i članovi Udruženja za pomoć MNRO „Suncokret“ Grada Zrenjanina. Autor projekta je mr Milan Grahovac, kustos Narodnog muzeja Zrenjanin, a menadžer projekta je Biljana Eleković, kustos zrenjaninskog muzeja. Likovne radionice koje su inkluzivnog karaktera imaju dvadesetak učesnika, a kompletan projekat i sam proces koncipiraju, sprovode i sa svog stručno-profesionalnog stanovišta promatraju dva magistra umetnosti - Milan Grahovac i Miloš Vasiljević - uz prisustvo profesionalnih vaspitača,  defektologa i roditelja dece uključene u radionicu. Zadatak učesnika je da tokom deset termina dva puta nedeljno, realizuju po deset slika na platnu na zadatu temu (formati su dimenzija 24x30 cm i 50x70 cm). Jedan od osnovnih ciljeva radionica je zadovoljenje emotivnog i intimnog doživljaja kroz stvaralački proces rada u grupi.




O partnerima u projektu:

 

Stavros Niarchos fondacija je grčka međunarodna humanitarna organizacija koja finansira projekte iz oblasti kulture i umetnosti, obrazovanja, medicine itd.


Cultural Heritage without Borders (Kulturno nasleđe bez granica) je nezavisna organizacija sa sedištem u Švedskoj posvećena očuvanju materijalnog i nematerijalnog kulturnog nasleđa.


The Balkan Museums Network (Mreža muzeja Balkana) osnovana je sa ciljem da promoviše i očuva kulturno nasleđe Zapadnog Balkana.


 


Datum objavljivanja: 04.11.2013.