Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Incredible Machine

Kolektiv Lorem Ipsum i stokholmski dizajn studio FME-2710 organizuju izložbu pod naslovom Incredible Machine. Dvadeset mladih dizajnera i dizajnerki, po deset iz Beograda i Stokholma, u svojim radovima će ilustrovati sopstveni kreativni proces. Izložba će se održati u KC Grad između 2. i 5. aprila.

 


Polazišna tačka u slučaju ove izložbe bila je stara kompjuterska igra Incredible Machine shvaćena kao metafora kreativnog procesa. Naime, svaki dizajner, u skladu sa onim što ga određuje kao individuu, u procesu stvaranja kombinuje elemente koji mu stoje na rasploganju, u rasponu od čisto vizuelnih do društveno-kontekstualnih. Cilj ove izložbe je da se, onoliko koliko je to moguće, ogoli kreativni proces i prikažu svi njegovi aspekti, kako oni lični i, u izvesnom smislu, promenljivi, tako i opšti, društveni, oni na koje je teško neposredno uticati.


Ova meta-dizajn kolaboracija između dva prestona grada omogućiće odabranim dizajnerima, ali pre svega široj javnosti, da sagledaju sličnosti, razlike i veze između te dve, možda samo naizgled, veoma udaljene urbane sredine.


Pored izložbe, ovim povodom će u istom prostoru članovi FME-2710  održati predavanje pod naslovom "Entrepreneurship for creative minds", a održaće se i panel diskusija u kojoj će učestvovati i eminentni beogradski dizajneri. Diskusija će se baviti komparacijom iskustava u oblasti dizajna u Beogradu i Stokholmu.


Program i spisak izlagača


16:45 - panel diskusija. Tema: problemi delovanja dizajnera u određenoj sredini, u ovom slučaju u Stokholmu i Beogradu. Predavači: Slavimir Stojanović, Metaklinika i FME-2710


19:00 - otvaranje izložbe "Incredible Machine"

22:00 - party. Line up: Schwabe, Biskoteka i Nemanja Jehlička + Surprise Guest DJ




Spisak izlagača iz Stockholma:


1. Mia Nilsson

2. Bodil Gustafsson Fürst

3. Anneli Olander

4. Sigrid Svartnos

5. Ämeli Hansson

6. SNASK

7. Dancemade

8. Christian Isberg

9. Gustav Von Arbin

10. Johan Perning


Spisak izlagača iz Beograda:


1. Bratislav Milenković

2. Jovan Mikonjić

3. Mane Radmanović

4. Milica Pantelić

5. Metaklinika

6. Monika Lang

7. Nemanja Jehlička

8. Stefan Unković

9. Vesna Pešić

10. Željko Lončar


WWW.GRADBEOGRAD.EU


 


Datum objavljivanja: 31.03.2011.