Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Ili ste sa nama, ili ste s turistima

U ponedeljak, 28. februara u 19 časova u KC Reks, Jevrejska 16, održaće se predstavljanje radova i aktivnosti norveških umetnica, Anite Hileštad i Sisel Mutale Berg.

 


Anita Hileštad i Sisel M. Berg upoznaće beogradsku publiku sa svojim umetničkim radom i aktivnostima realizovanim u Norveškoj i međunarodno. Ove dve umetnice kombinuju najrazličitije aspekte izražavanja u svojoj kritičkoj umetničkoj praksi. Pored različitih medija i instalacija, bitna karakteristika njihove umetničke prakse jeste nesvakidašnja kombinacija savremene umetnosti sa društvenim aktivizmom i performansom. Putem posebno aranžiranih performansa, projekcije video radova, zvučnih i vizuelnih instalacija, beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da stekne uvid u njihovu umetničku praksu.



Realizacija: Kulturni centar REX i Biro Beograd.



Moderatori događaja: Vladan Jeremić i Rena Raedle.



Sisel Mutale Berg je diplomirala na Nacionalnoj akademiji likovnih umetnosti, Oslo - Norveška i University of Technology - Odsek likovnih umetnosti, Durban - Južna Afrika. Ona je živela i radila, kako u Lusaki, Zambija - gde je bila jedna od osnivačica "Munandi Art Studio", - i Oslu, Norveška. Trenutno živi i radi u Trondhajmu, Norveška.



http://www.sisselmbergh.net/



Anita Hileštad je likovna umetnica koja radi multimedijalne instalacije, performanse i fotografije. Živi i radi u Oslu, Norveška. Anita Hileštad je bila jedna od onih koji su osnovali grupu Survival Strategists, 1996. godine i radila je uglavnom u okviru ove grupe do 2008. godine. Trenutno radi na projektima vezanim za javni prostor i street-art. Anita Hileštad je izlagala u velikom broju muzeja i nezavisnih galerija. Njen nedavni projekat "Tourrist" se bavi s "nevinim pogledom običnih turista" čija otkrića iznenadjujuće postaju uznemirujuća i društveno kritična.



http://www.anitahillestad.org


 


Datum objavljivanja: 28.02.2011.