Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

ID: Identitet

Dizajneri i ljubitelji dizajna! Još uvek postoji mogućnost učestvovanja u kolaborativnom projektu ID:IDENTITET i redizajniranja logo-a izložbe ID:Ideologija dizajna u MSUV do 22. novembra.

 


Dizajneri i ljubitelji dizajna!

Još uvek postoji mogućnost učestvovanja u kolaborativnom projektu ID:IDENTITET i redizajniranja logo-a izložbe ID:Ideologija dizajna koji se realizuje kao web platforma www.id-identity.org  u okviru izložbe Ideologija dizajna u MSUV 23.10.-22.11. 2009.

 




ID: IDENTITET

Kolaboracioni rad na logo-u izložbe ID:Ideologija dizajna

Otvaranje procesa: 23.10. 2009.

Zatvaranje procesa: 22.11. 2009.u 10.00

Autori projekta: Katarina Lukić Balažikova, Marko Brkić – članovi inicijative Open Design Studio / www.opendesignstudio.net    Web sajt projekta: www.id-identity.org


Projekat ID: Identitet je kolaborativan rad na logo-u izložbe ID: Ideologija dizajna u formi web sajt platforme, koji je ograničen vremenom trajanja izložbe. Redizajniranje prve postojeće varijante logo-a je omogućeno funkcijom upload/download na sajtu projekta i počinje otvaranjem izložbe. Mogućnost redizajniranja samo poslednje prikazane varijante logo-a na sajtu ograničava polje kreativnosti i inspiracije autora, ali može da donosi i bolje rešenje. Ovakav proces demonstrira neprestano redizajniranje kao konstantan proces promene identiteta, čime se stalno i redefiniše sama ideologija događaja. Takođe, redizajn i konstantna redefinicija identiteta predstavljaju primer kompetitivnog karaktera dizajna u funkciji neprestanog zahteva za inovacijom.

Značaj redizajniranja i stvaranja identiteta izložbe tokom njenog trajanja je takođe i u gledanju identiteta kao retrospektivne akcije, a ne kao instantno formulisane vizuelne reprezentacije. Identitet izložbe postaje tek na samom kraju, otkrivanjem svih postojećih redizajniranih formi logo-a.


U proteklih  nekoliko nedelja se logo izložbe radikalno menjao, od jednostavnih crno-belih varijanti do kolorno-ekspresivnih  ilustrativnih rešenja. Postanite i Vi autori logo-a tako, što  ćete preko web sajta www.id-identity.org redizajnirati poslednju njegovu verziju i postati deo jedinstvenog kolaborativnog procesa.


Link izložbe Ideologija dizajna   www.kuda.org/sr/id

 

Llink na sajt projekta ID:IDENTITET za redizajniranje logo-a   www.id-identity.org




SVI REDIZAJNI ĆE BITI PREZENTOVANI 22.11. 2009. U OKVIRU PREZENTACIJE PROJEKTA ID:IDENTITET I PROMOCIJE KATALOGA IZLOŽBE IDEOLOGIJA DIZAJNA




OPEN DESIGN STUDIO   


www.opendesignstudio.net


 


 


Datum objavljivanja: 16.11.2009.