Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Hibridni objekat

Ovaj projekat je plod saradnje srpskih, francuskih i slovenačkih umetnika i deo je ciklusa u FKC nazvan „Mladi srpski stvaraoci“. Izložbe će biti postavljene u SKC-u, FKC-u i Paviljonu Cvijeta Zuzorić.

 


6– 25/ 09/2010

3 otvaranja: ponedeljak 6/09/2010

18.00 - SKC, Kralja Milana 48

19.00 - FKC, Knez Mihailova 31

20.00 - Paviljon Cvijeta Zuzorić, Mali Kalemegdan


Hibridni objekat


Ovaj projekat je plod saradnje  srpskih, francuskih i slovenačkih umetnika i deo je ciklusa u FKC nazvan „Mladi srpski stvaraoci“. Neki od umetnika su obrazovanje stekli na Visokoj nacionalnoj školi lepih umetnosti u Parizu, drugi na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a treći u Sloveniji. Iz njihovih susreta rodila se ideja o kolektivnom projektu. Nakon majskog iskustva u Sloveniji kada su realizovana dela in situ, grupa je okupila šesnaest mladih umetnika koji su radili u Beogradu u okviru radionice na Fakultetu likovnih umetnosti na doseku vajarstva (prof. Mrđan Bajić). Oni su osmislili instalacije u tri beogradske galerije i predlažu izložbeni obilazak u tri etape.




Učesnici: Eliz Vandeval, Andres Ramirez, Matje Pilo, Florijan Fuše, Toma Bulmije, Žan Batist Monjeti, Ana Petrović, Danijela Mršulja, Veljko Zejak, Aleksandar Jestrović Jamesdin, Marko Marković, Predrag Kešelj, Vladimir Stanojević, Ana Zejak, Marko Kovačić, Oliver Marčeta.


 


Datum objavljivanja: 07.09.2010.