Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Henri Mur - grafičar

U okviru novootvorene izložbe Henri Mur – grafičar ovog četvrtka, 18. septembra u 18 časova muzejski savetnik Narodnog muzeja, Vera Grujić održaće predavanje Vajar Henri Mur..

 



 


Ovom prilikom posetioci Narodnog muzeja moći će da se upute u deo opusa ovog umetnika zahvaljujući kojem je stekao svetsku slavu. Vera Grujić je kustos Zbirke jugoslovenske skulpture, a ujedno i jedan od stručnih savetnika za izložbu Henri Mur  - grafičar.



Za mnoge najveći vajar 20. veka, Henri Mur  sa nekoliko modela svojih skulptura i 80 grafika  predstavljen je na gostujućoj izložbi koju je British Council realizovao u saradnji sa Narodnim muzejom u Beogradu.  Predavanje Vajar Henri Mur  je prvo u nizu programa za posetioce koje je Narodni muzej pripremio uz aktuelnu izložbu. Ulaz na predavanje je slobodan.



Izložba u Narodnom muzeju realizovana je zahvaljujući saradnji koju su ostvarili British Council i Narodni muzej u Beogradu uz podršku Ministarstva kulture, Ministarstva unutrašnjih poslova, Ambasade Velike Britanije u Srbiji i Banke Intesa.


 



Datum objavljivanja: 17.09.2014.