Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Hajd'mo u trave ... okom il' skokom

U Prodajnoj galeriji Beograd na Kosančićevom vencu do 4. marta, 2013. godine održava se izložba umetnika, Miljane Vuković, Ljiljane Stojanović i Nikole Vukosavljevića.

 


Prema zamisli  Vesne Todorović Izložba objedinjuje radove troje umetnika,  Ljiljane Stojanović (1955) –  crteže izvedene kineskim tušem i četkom iz ciklusa Trave , istoimeni ciklus fotografija Miljane Vuković (1979), i seriju crteža u kombinovanoj tehnici na temu redukcije organskih oblika, Nikole Vukosavljevića (1946).   Koncepcija izložbe se bazira na kompatibilnosti poetika u smislu odabira motiva iz prirode koji generišu njihove tematske i vizuelne izbore. Stilizacija kao strategija za otkrivanje suštine, približavanje geometrijskim linearnim strukturama ali i ne odustajanje od organičkih obeležja početnog motiva mogle bi biti referentne tačke susreta ovih autora.



   U subotu  23. februara u 13 časova održaće se  pesnički susret



                         Trava, trava, trava



Pesnički performans pod nazivom Trava, trava, trava,  kao tematski kompatibilan,  biće izveden u okvirima izložbenog projekta likovnog kritičara Vesne Todorović Hajd'mo u trave, okom il' skokom, koji objedinjuje radove troje umetnika – Ljiljane Stojanović, Miljane Vuković i Nikole Vukosavljevića. Pored beogradskih, najavljen je i dolazak pesnika iz Splita, Zagreba, Banjaluke, Sarajeva, Subotice i Novog Sada. Biće kazivane one nagrađivane, kao i najznačajnije pesme s prošlogodišnjeg književnog konkursa na temu Trava koji je Turistička organizacija iz Ljiga raspisala povodom 120 godina od smrti Volta Vitmena. Moderator i organzator performansa je beogradski književnik i slikar Bratislav Veljić, alias Avakum Kvas.


 


 


Datum objavljivanja: 19.02.2013.