Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

Hajde da se volimo kao cveće

U utorak, 1. septembra u 19 sati u Galeriji SULUJ otvara se samostalna izložba slika Marion Maje Dedić, "Hajde da se volimo kao cveće" - N. Stanesku. Izložba traje do 13. septembra.

 


Posle avgustovskog predaha, Galerija u septembru ima zadovoljstvo da  predstavi slike dve umetnice iz Beograda, dve Maje. Ova prva izložba koju  najavljujemo od početka septembra, ima za naslov stih N.Staneskua "  HAJDE DA SE VOLIMO KAO CVEĆE ". Pošto je osnovni motiv ovih radova  zaista cveće, moramo pohvaliti  hrabar izbor ove mlade umetnice.


Marion  Maja Dedić je beogradska umetnica, koja je diplomirala na FLU 2005.g, na  odseku slikarstva u klasi profesora  Zorana Vukovića. Ovo joj je druga  samostalna samostalna izložba. Ona je član ULUSa od ove godine, a  učestvovala je na više kolektivnih izlaganja do sada.


Radovi koje će  izlagati u našoj galeriji  rađeni su poslednje dve godine, kombinovanom  tehnikom. Mlada umetnica će ovom škakljivom  temom dati svoj doživljaj i  vidjenje motiva, nebrojeno puta tretiranog kroz istoriju slikarstva i  umetnosti. Ipak, ona iznalazi svoj način. Suptilno, likovno decentno, ovaj  ciklus će naći put do mnogih sladokusaca likovnosti. Pa, da se volimo kao cveće!


 


Datum objavljivanja: 27.08.2009.