Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

GRRR!Program

U četvrtak 10. aprila, sa početkom u 19h, u prostoru Elektrika (Vojvode Radomira Putnika 7, Pančevo), Saša Rakezić i Kulturni centar Pančeva u najnovijem GRRR!Programu predstavljaju Veliki banket Elektrike, povodom nagrade „Jelena Šantić“.


 


U četvrtak 10. aprila, sa početkom u 19h, u prostoru Elektrika (Vojvode Radomira Putnika 7, Pančevo), Saša Rakezić i Kulturni centar Pančeva u najnovijem GRRR!Programu predstavljaju Veliki banket Elektrike, povodom nagrade „Jelena Šantić“ koju je nedavno primilo udruženje i prostor Elektrika, za  „hrabri iskorak novih kulturnih praksi, i za izuzetno raznovrsnu, internacionalnu, umetničku sezonu 2012-2014. “Specijalni gosti su Grupa 484, organizacija koju je osnovala Jelena Šantić, balerina i mirovni aktivista.



Nagrada Elektrici biće prilika da se govori o budućnosti ove inicijative, i vidi film o istorijatu različitih aktivnosti koje već petnaestak godina doprinose kulturnoj dinamici koja prevazilazi uske lokalne granice.



Pored toga, prvi put će na izložbi biti predstavljeni  plakati i stripovi čiji je autor Dejan Vučetič-Vuča, pevač i tekstopisac jednog od najznačajnijih domaćih bendova, Darkwood Dub. Grupa će svega nekoliko dana pre dešavanja u Elektrici održati nastup u pančevačkom Apolu. Vučin rad na stripu ( objavljivao u sada već nepostojećim časopisima NON, Student, Talas, XZ), a zatim i na dizajnu rock plakata, je originalan i kvalitetno izveden, možda tek po sili prilika ostao u senci njegovog bavljenja muzikom.



Veče će zatvoriti kratki film o portugalskoj muzičarki Riti Bragoj, koja će zatim održati koncert. Rita Braga uglavnom putuje noseći u koferu ukulele, nastupajući diljem Evrope, ali i u S.A.D., Brazilu, Libanu. Peva na nekoliko jezika, uključujući poljski, švedski, francuski, srpski, itd. Takođe je aktivna na sceni grafičkog izražavanja, na festivalu Grrr! godine 2006. pored njenih radova bili su izloženi stripovi i karikature koje su pre mnogo godina u Lisabonu kreirali njeni deda i pradeda.


 



Datum objavljivanja: 03.04.2014.