Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

GRRR! Program

Kulturni centar Pančeva i Saša Rakezić priređuju novo izdanje dešavanja pod nazivom GRRR!Program, u petak 23. septembra , u prostoru Elektrika (Radomira Putnika 7, Pančevo), sa početkom u 19 časova.


 


Tema septembarskog GRRR!Progama je sakupljanje / buvljak, a povod je najnoviji broj Punkt novina ("publikacije za umetnički eksperiment"), koji donosi temat posvećen ovoj, može se reći, strasti srpskih umetnika, još od Leonida Šejke. O ovom izdanju Punkt Novina,  za koje su članke napisali Vladimir Perić TALENT, Đorđe Balmazović iz grupe Škart, Miloš Tomić i Saša Rakezić alijas Aleksandar Zograf, govoriće Snežana Skoko i autori. Zanimljivost broja je i tekst Saše Markovića Mikroba, u kojem on objašnjava svoju strategiju istraživanja beogradskih buvljih pijaca, a sve u sklopu rada na seriji izložbi koje je, zajedno sa Stevanom Novakovićem, priredio pod firmom umetničke grupe Radar.


Film o grupi Radar, i o Saši Markoviću Mikrobu, koji je preminuo u julu 2010., specijalno za ovu priliku predstaviće Miloš Tomić.


Miloš Tomić će biti i jedan od sagovornika koji će govoriti o vlastitim buvljačkim ulovima, zajedno sa Vladimirom Perićem Talentom, autorom postavke u nastajanju pod nazivom Muzej detinjstva. Diskusiji se pridružuje i Aleksandar Zograf, koji govori o stripovima i zanimljivim časopisima, knjigama i objektima koje je pronašao na buvljacima, od kojih će neki biti i prikazani publici.


 


 



Datum objavljivanja: 20.09.2011.