Umetnik

J. M.

Prati umetnika

Pretraga

GRRR! PROGRAM

Serija dešavanja pod nazivom GRRR!PROGRAM nastavlja se u petak 25. septembra 2009, kada ce - sa početkom u 19 sati - u prostoru Elektrika (Radomira Putnika 7) biti održano predstavljanje dva domaća strip izdanja, kao i internacionalne strip radionice STRIP IT!

 


GRRR! PROGRAM


Program vodi Saša Rakezić


Predstavljanje radionice STRIP IT!, izložba radova i razgovor sa učesnicima


Predstavljanje strip izdanja SLIC MANGA


Predstavljanje izdanja posvećenog decijoj radionici stripa  u Glogonju (2005-2008)


Koncert grupe Humito (Bgd)


 


Serija dešavanja pod nazivom GRRR!PROGRAM nastavlja se u petak 25. septembra 2009, kada će - sa početkom u 19h - u prostoru Elektrika (Radomira Putnika 7) biti održano predstavljanje dva domaća strip izdanja, kao i internacionalne strip radionice STRIP IT!, dok će na kraju koncert prirediti beogradski bend Humito.


Putem razgovora sa priređivačima, publika u Elektrici će biti upoznata sa najnovijim brojem beogradskog strip časopisa Slic, koji objavljuje radove uglavnom domaćih autora, a koji su ovog puta potražili inspiraciju u manga stripu. U svom saopštenju, Slic su istakli: "Kao i do sada, zaštitni znak strip autora ove radionice alternativnog stripa je ironični osvrt, defetišizacija, detabuizacija i demistifikacija kulture, umetnosti i društvenih pojava uopšte. Ovoga puta, pod kritičko-ironičnom oštricom se našao Manga strip, danas opšte mesto i za mnoge referenca kvaliteta u svetu devete umetnosti".


Nakon toga biće reči o izdanju posvećenom dečijoj strip radionici u Glogonju, koju je od 2005. do 2008. vodio strip aktivista Zoran Jović alijas Letač, u nameri da za strip zainteresuje mlade nastanjene u selima pančevačke opštine.


Značajan prostor će biti posvećen učesnicima strip radionice STRIP IT!, koja se ove godine po prvi put odvija u Beogradu, a koja će svoju završnu radionicu, nakon desetak dana zajedničkog rada, održati upravo u Elektrici. STRIP IT! okuplja čak tridesetak autora iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Holandije, Španije i Česke, koji će govoriti o iskustvu svog pojedinačnog  rada u vlastitim sredinama, kao i o rezultatima međusobne saradnje tokom STRIP IT! radionice, sve to  putem izložbe, slajd i animirane projekcije, i razgovora sa publikom.


Veče zaokružuje koncert grupe Humito, koja sebe kratko definiše kao izvođaca "muzike bez struje".


 


Datum objavljivanja: 22.09.2009.